77 El Deora- Blue Line

Tani-Courtney77ed-a01_tn77 El Deora, een band die begonnen is in San Francisco, CA in 2004. Oorspronkelijk een 5 mans band maar inmiddels door ontwikkelt naar een muzikaal project met wisselende band samenstellingen. Van akoestische optredens met een duo tot live optredens met een 8 koppige band. Harde kern in dit geheel is Maurice Tani & Jenn Courtney.  En net als bij de verschillen in bandsamenstelling is er ook muzikaal gezien een breed spectrum wat 77 El Deora bestrijkt.  Op hun nieuw album Blue Line is deze diversiteit helemaal terug te vinden. De CD begint met When I’m Drinkin’ I Ain’t Thinkin’.  Een country Honky Tonk song in zijn zuiverste vorm qua tekst, muziek en gekozen instrumentarium. Terwijl een nummer als Red Wine zo in het genre van een Crooner zou passen. Overigens is de song smaakvol uitgevoerd, maar met de uitgebreide saxofoon solo en het gebruik van meerdere blazers niet direct een song die ik met country muziek associeer. Ook interessant op het album zijn de nummers die gezongen worden door Jenn Courtney, Three Flights to LA is hier een prima voorbeeld van. Als duo is de samenzang van Tani en Courtney ongeëvenaard. Het gehele album zit instrumentaal erg goed in elkaar en heeft met tijden zelfs een Jazzy feel in zich. Wat mij zo bevalt aan dit album is de originaliteit. 77 El Deora laat zich niet in één stijl vangen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


When I’m Drinkin’ van het album Blue Line

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Red Wine van het album Blue Line

Dit bericht is geplaatst in Driftercountry, Reviews! met de tags , . Bookmark de permalink.