Muddy Roots Europe 8, 9 en 10 juni 2012

Over een kleine maand is het zover en zal het Muddy Roots festival zijn eerste europese editie kennen. Voor wie niet weet wat het Muddy Roots festival inhoud, een korte schets.

Het Muddy Roots festival heeft in de USA al twee edities beleeft. Het festival begon in 2010  Tennessee. En ook in september 2011 heeft het festival plaats gevonden. Muddy Roots kenmerkt zich door de absolute top in het genre in twee dagen bij elkaar te brengen. En dat dit tot een geweldige atmosfeer leidt met geweldige sessies kan je terug zien op diverse opnames. Ik moet eerlijk bekennen dat ik cynisch was toen ik te horen kreeg dat er een europese versie van het Muddy Roots festival zou komen. Mijn angst was dat de naam gebruikt zou worden en de setlist een slap aftreksel zou zijn van de amerikaanse versie. Maar niks is minder waar. Mijn diepe respect voor de organisatoren van het festival in Waardamme, Belgie.  Ze zijn er in geslaagd een programma samen te stellen wat niet onder doet voor de amerikaanse versie.

Vrijdag 8 juni zullen bands die vroeg aankomen in de gelegenheid worden gesteld om deel te nemen aan Jam Sessions.

Op zaterdag 09 juni:  Tio Gringo 12:00 pm, Heinrich XIII and the Devilgrass Pickers      1:00 pm, Molly Gene the Whoaman Band 2:00 pm, Cashman 3:00 pm, Hollowbelly 4:00 pm, Reverend Deadeye 5:00 pm,  Jayke Orvis & The Broken Band 6:30 pm, Bob Wayne & The Outlaw Carnies 8:00 pm, Hillbilly Moon Explosion 9:30, Slim Cessna’s Auto Club 11:00 pm

Op zondag 10 juni:  Joel Kaiser 1:00 pm, The Buckshots 2:00 pm, Rumblejetts 3:00 pm, James Hunnicutt 4:15 pm, Honkeyfinger 5:30 pm, The Hackensaw Boys 7:00 pm, Lucky Tubb & The Modern Day Troubadours 8:30 pm, Wayne “The Train” Hancock (Sunday Headliner) 10:00 pm

De komende weken zal ik op Driftercountry.com veel aandacht besteden aan dit te gekke festival. Met achtergrond informatie over optredende bands en met nieuws rondom het festival! Hier een jam session met ondermeer Wayne Hancock tijdens de 2011 editie in Tennessee.

 

Dit bericht is geplaatst in Driftercountry, Gigs met de tags , . Bookmark de permalink.