Muddy Roots Europe 2013

MR 2013Het weekend van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni stond weer in het teken van het Europese real country festival van het jaar. Net als in 2012 was Waardamme in België de locatie waar dit fantastische weekend plaats vond. The Cowboy Up is een steakhouse gelegen in een landelijke omgeving. Dit maak de Cowboy Up tot een perfecte concert locatie waar een ieder zijn gang kan gaan. De bezoekersaantallen lagen hoger dan tijdens de eerste editie van Muddy Roots Europe in 2012. Ik heb goede hoop dat de Muddy Roots beweging groeiende is en dat er iedere jaar een groter bezoekers aantal behaald kan worden. Tijdens de drie dagen hebben er een groot aantal bekende en minder bekende artiesten uit de alt. country scene hun visite kaartje afgegeven. De optredende muzikanten waren afkomstig uit een groot aantal landen. Naast bands uit de Verenigde Staten waren er acts uit Nederland, Spanje, Polen en Duitsland. Kortom een gemêleerd gezelschap met een breed spectrum aan stijlen en achtergronden. De liefde voor echte muziek, gespeeld met echte instrumenten door echte mensen was de gemeenschappelijke deler die zowel bezoekers als  optredende artiesten met  elkaar verbond. Een aantal hoogtepunten van dit driedaagse festival wil ik graag in dit artikel benoemen.

Jayke and RachelJayke Orvis and the Broken band; Veni Vidi Vici

Kwam, zag en overwon. Treffender kan ik het optreden van deze geweldige band niet samenvatten. The Broken Band zit aan de absolute top van hun kunnen en het optreden was van het begin tot  het einde explosief! De muziek van Jayke klopt van het begin tot het einde en de band is werkelijk 100% op elkaar ingespeeld.

SONY DSCRachel Brooke

  • Een ander gedenkwaardig optreden van de zaterdag waren de sets die Rachel Brooke speelde samen met Viva La Vox en Joe Buck Yourself. In deze samenstelling reist dit wonderlijke drietal al een aantal weken door Europa. De set van Rachel Brooke was heerlijk ingehouden. De stem met een snik van Rachel bracht menigeen al snel in een Tear in my Beer gemoedstoestand. (dank aan David Cooper voor de foto)

JB 2013

Joe Buck Yourself

Zo ingetogen als de begeleiding op Stand Up Bass van Joe Buck was tijdens de gig van Rachel Brooke, zo explosief was zijn one-man set. Letterlijk bezeten beukten Joe de tent naar grote hoogte waarin de agressie en de energie alle kanten op klapten.  Een erg inspirerend optreden met een ongekende puurheid.

Dit bericht is geplaatst in Driftercountry, Gigs. Bookmark de permalink.